Kirjat

Tällä sivustolla voit tutustua tarjolla oleviin kirjoihin. Voit selata näytteitä netissä tai ladata itselle osia sähköisinä kirjoina pdf ja epub-muodoissa.

Kaikki näytteet ja mahdolliset ilmaiset liitetiedostot eri kielillä ja ilmaiset sähköiset kirjat ovat ladattavissa eKirjat-sivustolla.

Kirjat ovat ostettavissa suoraan kustantajalta nettikirjakaupan kautta: tai tilauksena postiennakkona tai laskutettuna (vain yhteisöt, joilla on Y-tunnus). Kirjastot ja kirjakaupat voivat hankkia kirjojamme myös Kirjavälityksen tai BTJ Finlandin kautta. Kirjoja on saatavilla suurimmista kirjakaupoista ja nettikirjakaupoista.Lisätietoja kirjojen tilaamisesta: tilaukset-sivustolla.

Kuka kuntaa kaavoittaa? Tapaus Turku

Nermes, Maarit & de Anna, Pauliina. Kuka kuntaa kaavoittaa? Tapaus Turku. Nomerta Kustannus. Turku 2019. ISBN 978-952-7018-12-5.

Kuka kuntaa kaavoittaa -kirjan kansi

Onko maankäyttö muuttunut rakentamisen hullujen vuosikymmenten, 1960- ja 1970-lukujen, jälkeen? Oikeustieteen professori Hannu Tapani Klami ruoti Turun tauti -kirjassaan (1982) kaavoituksen ja rakennussuojelun ongelmakohtia ja kansanvallan kriisiä suomalaisessa ympäristöpolitiikassa Turun taudin on sanottu loppuneen 1980-luvulla. Kuitenkin esimerkiksi Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 alkajaisiksi kaupungissa purettiin kulttuurihistoriallisesti arvokas ns. Sininen talo.

Sininen talo purettiin 2011

Tässä teoksessa etsitään vastauksia siihen, onko mikään muuttunut 1980-luvulta nykypäiviin. Kirjassa selvitellään laajasti, miten Turussa maankäytön suunnittelua toteutetaan. Laajemmin esitellään neljämerkittävää kaavoitustapausta 1990–2010-luvuilta: Sininen talo,Telakkaranta, Kirjastosilta ja Toriparkki.

Kuka kuntaa kaavoittaa? Tapaus Turku kirjan kirjoittajat Pauliina de Anna ja Maarit Nermes ovat seuranneet vuosikymmenten ajan Turun kaupungin hallintoa sekä järjestelmän sisältä että sen ulkopuolelta.

Teos on saatavilla Nomertan nettikaupan lisäksi mm. Turussa Kansallisesta Kirjakaupasta.

Lataa kirjan selailukappale(pdf) Tästä

Lataa kirjan esite (pdf) Tästä

Lataa kirjan julkistamistilaisuuden esitysdiat (pdf) Tästä

Avustetut atomimyllyt

Nermes, Maarit. Avustetut atomimyllyt. Ydinvoima valtioiden erityisessä suojeluksessa. Nomerta Kustannus. Turku 2017. ISBN 978-952-7018-09-5.

Avustetut atomimyllyt -kirjan kansi

 

Luuletko, että ydinvoima ei nauti valtioiden tukia?

 

Uskotko, että ydinvoima maksaa kaikki laskunsa?

 

On korkea aika ottaa selvää asiasta.

 

Vain 27,90 € (sis. alv ja postituskulut Suomeen). Ostettavissa Nomertan nettikaupasta: https://nomerta.mycashflow.fi/. Teos on saatavilla suurimmista kirjakaupoista ja nettikirjakaupoista (Kirjavälityksen ja BTJ Finlandin kautta). Tilattavissa (vain yhteisöt, joilla on Y-tunnus) myös suoraan kustantajalta: Tilaukset

Lataa kirjan esittely (pdf:nä) Tästä

Lataa kirjan selailukappale (pdf:nä) Tästä

Kuoleman laakso

Hemminki, Akseli. Kuoleman laakso. Voiko syöpää hoitaa kokeellisilla menetelmillä? Nomerta Kustannus. Turku 2016. ISBN 978-952-7018-07-1. (print).

Kuoleman laakso -kirjan kansikuva

Vain 24,90 € (sis. alv ja postituskulut Suomeen). Ostettavissa Nomertan nettikaupasta: https://nomerta.mycashflow.fi/. Teos on saatavilla suurimmista kirjakaupoista ja nettikirjakaupoista (Kirjavälityksen ja BTJ Finlandin kautta). Tilattavissa (vain yhteisöt, joilla on Y-tunnus) myös suoraan kustantajalta: Tilaukset

Helsingin yliopiston syöpähoitojen professori Akseli Hemminki, kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu kokeellisten syöpähoitojen asiantuntija, kertoo kirjassaan Kuoleman laakso. Voiko syöpää hoitaa kokeellisilla menetelmillä? innostuksestaan syöpähoitojen kehittämiseen. Yh­dysvalloista palattuaan hän sai huomata, että Suomen yliopistomaailmassa ja hallinnossa asiat ovat toisin.

Lopulta Hemminki päätyi Helsingin käräjäoikeuteen syytettynä laittomista lääketutkimuk­sista. Vaikka oikeuden päätös oli vapauttava, hänen maineensa oli tahrattu, ja hän joutui maksamaan suuren summan oikeudenkäyntikuluja. Tästä huolimatta hän ei ole menettänyt uskoaan lääketieteeseen, tutkimukseen ja vakavas­ti sairaiden potilaiden auttamiseen. Kirjaa voi lukea jopa trillerinä, joka hämmästyttävästi on tosi tarina.

Teosta voi lukea jokainen perussivistynyt maallikko. Kirjassa selvennetään käytetyt lääketieteelliset termit.

Lataa kirjan esittely (pdf:nä) Tästä

Lataa kirjan selailukappale (pdf:nä) Tästä

Crossing the Valley of Death with Advanced Cancer Therapy

Hemminki, Akseli. Crossing the Valley of Death with Advanced Cancer Therapy. Nomerta Publishing. Turku, Finland 2015. ISBN 978-952-7018-05-7 (print), ISBN 978-952-7018-06-4 (epub).

Valley of Death

Vain 22,00 € (sis. alv ja postituskulut Suomeen). Ostettavissa Nomertan nettikaupasta: https://nomerta.mycashflow.fi/. Teos on saatavilla suurimmista kirjakaupoista ja nettikirjakaupoista. (Kirjavälityksen ja BTJ Finlandin kautta). Tilattavissa (vain yhteisöt, joilla on Y-tunnus) myös suoraan kustantajalta: Tilaukset

Helsingin yliopiston syöpähoitojen profesori Akseli Hemminki, kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu kokeellisten syöpähoitojen asiantuntija, kertoo kirjassaan Crossing the Valley of Death with Advanced Cancer Therapy innostuksestaan syöpähoitojen kehittämiseen. Yh­dysvalloista palattuaan hän sai huomata, että Suomen yliopistomaailmassa ja hallinnossa asiat ovat toisin.

Lopulta Hemminki päätyi Helsingin käräjäoikeuteen syytettynä laittomista lääketutkimuk­sista. Vaikka oikeuden päätös oli vapauttava, hänen maineensa oli tahrattu, ja hän joutui maksamaan suuren summan oikeudenkäyntikuluja. Tästä huolimatta hän ei ole menettänyt uskoaan lääketieteeseen, tutkimukseen ja vakavas­ti sairaiden potilaiden auttamiseen. Kirjaa voi lukea jopa trillerinä, joka hämmästyttävästi on tosi tarina.

Teosta voi lukea jokainen englanninkielentaitoinen maallikko. Kirjassa selvennetään käytetyt lääketieteelliset termit.

Lataa kirjan esittely (in English, pdf) Tästä

Lataa kirjan selailukappale (pdf:nä) Tästä

Murha kunnian varjolla

Husseini, Rana. Murha kunnian varjolla (eng. Murder in the Name of Honour). Suomennos: Annukka Kolehmainen. ISBN 978-952-7018-03-3. 273 s. Sisältää Jane Fon­dan esipuheen ja Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Päivi Mattilan suomalaisen esipuheen. Nomerta Kustannus Oy. Turku 2014.

Murha kunnian varjolla -kirjan kansikuva

Dokumentaarinen kirja ns. kunniamurhista Jordaniassa ja muualla maailmassa sekä kamppailusta tätä perinteisen patriarkaalista raakaa tapaa vastaan. Vain 22,00 € (sis. alv ja postituskulut Suomeen). Ostettavissa Nomertan nettikaupasta: https://nomerta.mycashflow.fi/. Teos on saatavilla myös Akateemisesta kirjakaupasta sekä kaikista kirjakaupoista tilattuna (Kirjavälityksen ja BTJ Finlandin kautta). Tilattavissa (laskutetaan) myös suoraan kustantajalta: Tilaukset

Jordanialainen tutkiva toimittaja ja ihmisoikeusaktiivi Rana Husseini on selvittänyt kunniamurhien taustoja ja ilmiön yleisyyttä ympäri maailmaa. Hänen arvionsa mukaan noin 5000 naista vuodessa kuolee kunnian varjolla kaikkialla maailmassa – myös Euroopassa. Kunniattomia murhia tekevät yleensä lähisuvun miehet suvun naisten avustamina. Husseinin kirjan tekee ainutlaatuiseksi myös se, että hän on haastatellut raakoihin murhiin syyllistyneitä miehiä, jotka pitävät sukulaisnaisensa hengen riistämistä ainoana mahdollisena vaihtoehtona.

Kirja on raskaasta aiheestaan huolimatta täynnä toivoa. Jordan Times -lehden toimittaja Rana Husseini ystävineen käynnisti kotimaassaan kampanjan, jolla nostettiin esiin piilossa oleva kunnia­murhailmiö ja ajettiin lakimuutoksia. Murha kunnian varjolla käsitteleekin myös ihmisoikeuskamp­pailua Jordaniassa ja pyrkii murtamaan länsimaissa yleisen näkemyksen arabi­- ja musliminaisista alistettuina uhreina.

Teos haastaa suomalaiset viranomaiset ja perheet sekä maahanmuuttajayhteisöt pohtimaan omia toi­mintatapojaan. Vaikka suomalainen perhemurha ei pohjaudu yhteisölliseen kunniakäsitykseen, se­kin on miehen häpeällä perusteltua naisiin ja myös lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Lataa kirjan esittely (pdf:nä) Tästä

Lataa kirjan suomalainen esipuhe (pdf:nä) Tästä

Näyttöön perustuvaa masennuksen lumehoitoa

Nermes, Maarit. Näyttöön perustuvaa masennuksen lumehoitoa. Miten depressiosta tuli lääketeollisuuden huippubisnestä? Turku 2013. ISBN 978-952-7018-02-6.

nayttöön perustuvaa masennuksenlumehoitoa kirjan kansi

Kirja siitä miten lääketeollisuus vaikuttaa depression ja ns. hyvän hoidon määrittelemiseen. Vain 27,50 € (sis. alv ja postituskulut Suomeen).

Lataa Näyttöön perustuvaa lumehoitoa -kirjan selailukappale (näyte) vain pdf-muodossa: pdf-näyte| Koko kirjaa ei ole saatavissa sähköisessä muodossa.

Masennusta on pidetty kansansairautena, koska niin moni päätyy masennuseläkkeelle. Samaan aikaan on kerrottu, että meillä on tehokas hoito depressioon, ne onnellisuuspillerit eli masennuksen täsmälääkkeet. Nykyisen tiedon valossa pikemminkin vaikuttaa siltä, että mielialalääkkeiksi kutsuttujen keskushermostolääkkeiden nauttiminen lisää masennuksen uusiutumista.Lääkkeet ovat osoittautuneet lähinnä lumevaikutteisiksi aivopillereiksi.

Miten näin pääsi käymään? Miten on mahdollista, että masennuslääkkeet on hyväksytty myytäviksi ja niitä pidetään edelleenkin "hyvänä hoitona"?

Aivojen vuosikymmenen, 1990-luvun vanavedessä psykiatriasta tuli biologista, jolloin mielenhäiriöt alettiin luokitella aivosairauksissa. Takana oli sekä uuskonservatiivinen ideologia että lääketeollisuuden rahat ja strategiat.Lääkeyhtiöt alkoivat voimallisesti rahoittaa ns. näyttöön perustuvia hoito-ohjeita, koska uudet, serotoniinitasoa aivoissa nostavat SSRI-lääkkeet oli julistettu masennuksen syiden hoitamiseksi, vaikka väitteiden takana olevan ns. monoamiinihypoteesi on tieteellisesti väärä. Lääketeollisuus on vaikuttanut diagnoosien laadintaan, hoito-ohjeisiin, tutkimuksien rahoittamiseen ja niiden julkaisemiseen tai julkaisematta jättämiseen sekä lääkäreihin ja potilaihin koulutuksen, yhteistyön ja viestinnän kautta.

On saatu aikaiseksi yhä enemmän lääkittäviä, yhä enemmän masennuseläkeläisiä, yhä enemmän depression vuoksi sairauslomalla olevia, mutta farmafirmoissa kassakoneet ovat laulaneet.

Lataa ohessa myös kirjan esittely (pdf:nä) Tästä

Yhteisömediakirja ensimmäinen julkaisu

yhteisomediakirjan kansi

Luuletko, että yhteisömedia tarkoittaa sosiaalista mediaa? Uskotko, että yhteisömedia keksittiin vasta, kun internet syntyi? On korkea aika tarkistaa tiedot ensimmäisestä yhteisömediaa käsittelevästä suomenkielisestä kirjasta. Vain 22 € (sis. alv ja postituskulut Suomessa).

MAMA FM, Uganda

Lataa yhteisömediakirjan näyte pdf- tai epub-muodossa: pdf-näyte| epub-näyte. Koko kirjaa ei ole saatavissa sähköisessä muodossa.

Yhteisömediakirja kertoo, miten Latinalaisessa Amerikassa syntynyt mediamuoto saapui ensin Pohjois-Amerikkaan ja sitten Eurooppaan, Afrikkaan ja Aasiaan. Yhtei­sömediat ovat tuottaneet vuosikymmeniä ei-kaupallista kansalaisjournalismia ra­dioihin ja televisioihin sekä nykyään internetiin. Kansalaismedia on antanut äänen äänettömille, kuten maahanmuuttajille, alkuperäiskansoille, työttömille, mielenter­veyskuntoutujille ja vangeille, mutta myös erilaisille valtaväestön ryhmille. Yhteisö­media toimii koulutus- ja sivistysorganisaationa, yhteisöjen aktivoinnin sekä kehi­tyksen välineenä. Lisäksi se monipuolistaa mediakenttää ja tarjoaa media- ja IT-koulutusta. Maailmalla toimii tuhansia yhteisömedioita. Euroopassa kansalaisviestimiä toimii liki jokaisessa EU:n jäsenvaltiossa, myös Suomessa, vaikkei yhteisömediaa ole maamme viestintälainsäädännössä tunnustettu. Suomen erikoisuus on pääosin Poh­janmaalla sijaitsevat suomenruotsalaiset lähitelevisiot. Nykyisin Suomessa toimii viisi radio- ja toistakymmentä televisiokanavaa sekä muutamia nettimedioita. Teos on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja tästä Euroopan unionin, UNESCOn ja Maailmanpankin tunnustamasta kansalaismediasta.

Lataa kirjan esittely (pdf:nä) Tästä

Nermes, Maarit: Yhteisömedia - yli 40 vuotta kansalaisviestintää Suomessakin. 164 sivua, sisältää taulukoita ja liitteitä sekä tiivistelmän suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Liimasidottu, pehmeäkantinen, A5. ISBN: 978-952-7018-00-2. Turku 2013.